Dinsdagtip: verdediging tegen aanvallen in de rug

Wil je voorbereid naar de les komen? Neem dan zeker deze dinsdagtip door! In dit bericht lees je meer over enkele basistechnieken die verweven zitten doorheen de trainingen. Deze week gaan we dieper in hoe je jezelf kan verdedigen tegen aanvallen in de rug.

Stap 1: De last van je afgooien

Als een belager je van achteren probeert te grijpen en je wil wurgen, druk zijn onderarm dan tegen je sleutelbeen in plaats van deze van je af te trekken, want dat kan erg moeilijk zijn als je met iemand vecht die sterker is dan jij. Zet een hand boven zijn elleboog en eentje eronder (zodat je handen aan beide kanten van zijn elleboog zijn). Zet dan een stap en zwaai je hele lichaam in een sterke en vastberaden beweging om de arm heen alsof dat het scharnier is en jouw lichaam de deur. Zo maak je jezelf los uit de houdgreep en kun je zijn hoofd, ribben of benen aanvallen. Als je belager achter je staat, staan zijn schenen recht achter jouw benen en kun je ze goed raken.

IMG_0115

Stap 2: Zwaartepunt lager  brengen

Als een aanvaller je probeert op te tillen van achteren, laat je heupen dan zo snel mogelijk zakken alsof je je op een bank laat vallen. Het is dan veel moeilijk om je op te tillen waardoor je extra tijd hebt om terug te slaan door tegen zijn schenen te schoppen of je om te draaien zodat je van voren kunt aanvallen.

IMG_0116

Stap 3: Speel het gemeen

Als je belager je wil wurgen door zijn armen om je nek te slaan, breng je been dan naar voren alsof je een voetbal wegschopt en ram je hiel dan zo hard mogelijk tegen zijn scheen of in zijn kruis. Dit kan zijn been breken of hem in elk geval even doen wankelen waardoor je weg kunt komen.

Bron: wikihow

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *