Dinsdagtip: een defensieve houding aannemen

Wil je voorbereid naar de les komen? Neem dan zeker deze dinsdagtip door! In dit bericht lees je meer over enkele basistechnieken die verweven zitten doorheen de trainingen. Deze week gaan we dieper in op het aannemen van een defensieve houding.

Stap 1: Bescherm je gezicht

Als je belager je probeert te stompen of je van voren vast wil grijpen, hou je handen dan voor je voorhoofd en je armen strak tegen je lichaam zodat je niet in je gezicht geraakt kan worden. Dit ziet er misschien uit als een zwakke, defensieve houding, maar dat is in je voordeel omdat je aanvaller je dan minder sterk inschat. Je beschermt op deze manier je gezicht en je ribben, twee plekken waar je niet graag geraakt wilt worden.

IMG_0104

Stap 2: Ga breed staan

Zet je voeten zo dat ze diagonaal staan, zowel link-rechts als voor-achter. Zo sta je stevig en word je niet snel omgeduwd.

Je maakt de meeste kans om een gevecht te winnen en weg te komen als je rechtop blijft staan. Zorg dat je hoe dan ook niet op de grond valt.

IMG_0105

Stap 3: Beoordeel je belager

Kijk naar zijn handen. Als hij je met zijn handen wil aanvallen zullen die zichtbaar zijn. Als hij echter een wapen heeft zullen zijn handen ergens verborgen zijn.

Als je wordt aangevallen door iemand met een mes of ander wapen moet je alle confrontatie vermijden en wegwezen. Als het niet mogelijk is om een gevecht te vermijden moet je de confrontatie zo snel mogelijk met een aanval met grote impact beëindigen en wegrennen om hulp te halen.

IMG_0106

Stap 4: Ga in de startblokken staan om weg te rennen

Als je belager het niet onmogelijk maakt, is de beste manier om in veiligheid te komen wegrennen. Als je een gevecht kunt voorkomen, voorkom het dan en ren weg.

Bron: wikihow

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *